dimecres, 9 de gener de 2013

IOGURT SENSE IOGURTERA

Avui va de lactis!!

Aquest estiu em va pegar per provar a fer iogurts en casa i vaig anar mirant en distints foros fins que em vaig llançar a fer-ne. El resultat va ser sorprenentment bo, no sé perquè no tenia jo massa fe, com no tenia iogurtera pensava que no es quedarien quallats, però no, el resultat va ser molt bo.
Ahir no tenia massa son i vaig decidir tornar-ne a fer. Aquest és el resultat:
La mida per a fer-los es:

1 litre de llet sencera.
1 iogurt natural

I per a mi, la millor forma de fer-los es la següent :

Posem la llet al foc, quan comenta el bull apaguem el foc. 

La deixem reposar una mica i quan podem posar el dit i està calent però no crema és el moment en el que tenim que ficar el iogurt, cal mesclar-ho bé. 

Després ja sols queda anar ficant-ho en els recipients on volem guardar-ho. A mi m’agrada ficar-los en tarrets de vidre menuts amb tapa i així em sembla que duren una mica més.

Quan ja tenim plens els potets cal tindre preparada una manta ( jo faig servir la típica manteta de sofà) i una bossa de plàstic (jo utilitza les típiques bosses de fem). En un raconet del banc de la cuina, posem la manteta, damunt la bossa oberta i anem clavant dins els tarrets, quan ja els tenim tots dins, tanquem la bossa i emboliquem amb la manta.

En unes 4 hores el iogurts ja estan perfectament bons.

També es poden ficar dins del forn pre-calentat a 50graus, però a mi no em queden igual. M’agrada més la manteta, i a més consumeix menys energia.

Una vegada quallats sols cal gaudir.
Es poden acompanyar de Mel, Fruits secs, Fruites, Melmelades, Sucre……

1 comentari:

  1. Apa què fàcil!! D'acord m'has convençut, ho provarem... Gràcies!!

    ResponElimina

Gràcies per passar pel Blog